23. marraskuuta 2014

LOISTO TAISTELEE SYKSYN KÄRKISIJOISTA



E-aluesarjaa saa ryhmästämme pelata vielä neljä tyttöä: Minni, Aada, Sofia Mäkitalo ja Linnea. Tytöt keksivät itse nimen uudelle joukkueelle – Loimu Loisto. Kauteen joukkue valmistautui treenaamalla loppukesästä pari kertaa yhdessä kotipihallamme Maskussa. Treenit painottuivat fysiikkaan sekä kolmikkopelin hiomiseen. Treenit päätettiin yhteiseen uimahetkeen Maskun Rivieralla, mistä joukkuehenki alkoi vähitellen hioutua.

Kävimme lisäksi pelaamassa treenimatsin Paimiossa sekä osallistuimme Tampereen Supi-turnaukseen, jossa viiden joukkueen kovatasoisessa turnauksessa tuli hienosti hopeaa. Turnauksessa joukkue esitti todellista taistelua palloista – kaveria autettiin ja yhtään ei luovutettu ennen kuin pallo osui lattiaan. Peli oli jo yllättävän toimivaa vähäiseen treenimäärään nähden, ja saimme aikaan mm. paljon hyviä kolmen kosketuksen iskulyöntihyökkäyksiä. Parannettavaa jäi toki vielä moneen asiaan.

Lyhyen yhteisen treenijakson perusteella uskalsin lausua Loimun koko ryhmän valmennukselle sekä Loiston vanhemmille ääneen myös kauden alustavia tulostavoitteita. Koska joukkueessa pelaa kaksi jo viime vuonna lopputurnauksessa pelannutta pelaajaa, asetin tavoitteeksi, että joukkue pääsee lounaisen alueen finaaliturnaukseen ja siinä kymmenen parhaan joukkoon. Kaikki siitä eteenpäin on plussaa ja jopa mahdollista, kun saamme hiottua yhteispelin uomiinsa kauden mittaan.
Tässä vaiheessa, kun aloittelen blogia, syksyn virallisista turnauksista on takana kolme. Loisto on näiden turnausten jälkeen lohkossamme toisena, niukin naukin kivikovan Euran joukkueen takana. Otetaanpa pieni katsaus turnauksiin.


VANHEMMAT HUOM! OTETAAN KUVIA SEURAAVASSA TURNAUKSESSA… 



Loimaalta rutiinivoitto ja hyvä opetus
Syksyn lohkojaot ja lohkomme joukkueiden osaamistaso oli etukäteen arvoitus. Lohkoomme asetettiin kaksi Euran joukkuetta, Loimaan Jankko sekä Koijärven Kunto. Ensimmäisessä turnauksessa lokakuun alussa pelasimme pelit kahta Euran joukkuetta vastaan. Eurassa on laaja junioritoiminta ja mm. peräti neljä E-aluejoukkuetta, jotka on jaettu tasoittain. Kaksi kovinta joukkuetta on eri lohkoissa, toinen niistä on omassa lohkossamme. Nämä molemmat Euran joukkueet ovat selkeitä mitalisuosikkeja koko lounaisen alueen sarjassa. 

Ensin pelasimme kuitenkin Euran aloittelevaa joukkuetta, Liberoja, vastaan, josta nappasimme rutiinivoiton 2-0. Tyttöjen ei tarvinnut vielä näyttää parasta osaamistaan. Toisessa pelissä taas kohtasimme Euran kovan ja kokeneen porukan, Tiikerit. Jäimme pelissä suoraan sanottuna jalkoihin, koska annoimme liian usein liian helppoja palloja vastustajalle. Vastustaja rankaisi näistä armottomasti hyvillä iskuilla tai ovelilla sijoituksilla tyhjiin paikkoihin. Hävisimme pelin selvästi 2-0.  Olisimme mielellämme matkaturnauksessa pelanneet enemmänkin kuin kaksi peliä, mutta sarjajärjestelmä on tällainen.




Eurasta kolme selkeää voittoa
Seuraava turnaus pelattiin lokakuun lopussa Euran pienessä Sorkkisten koulussa. Oman haasteensa peliin toi takaraja, joka oli lähestulkoon kiinni takaseinässä. Saimme kuitenkin hyödynnettyä itse hyvin takaseinän haasteen, ja laitoimme vastustajille paljon palloja takakentälle. Voitimme kaikki kolme peliä - EuRa Liberot, KoiKun ja Loimaan Jankon suoraan 2-0. Valmentajana olin tyytyväinen tuloksiin, mutta en kaikkiin pelisuorituksiin. Liian paljon tuli edelleen nostovirheitä ja välillä heikkoja passeja, joiden jälkeen jouduimme hyökkäämään hätiköidysti.  Annoimme taas myös liikaa helppoja palloja vastustajille. Lisäksi kun voitot tulivat liiankin helposti ja monesti pelkästään syöttöjen ansiosta, peli-ilo ei noussut voitoista huolimatta huippuunsa tässä turnauksessa. Mutta paljon hyvää oppia ja kokemusta tuli.

Koijärvellä uskomatonta venymistä
Tämän marraskuun turnauksen teemana oli peli-ilo. Sitä saatiin, mitä lähdettiin hakemaan! Heti ensimmäisessä pelissä kohtasimme EuRan Tiikerit, jolle emme pystyneet edellisessä pelissä antamaan minkäänlaista vastusta. Nyt muutimme hieman taktiikkaa puolustuspelissä sekä korostimme sitä, että helppoja palloja ei yksinkertaisesti saa antaa Euralle. Taistelimme ensimmäisessä erässä upeasti, vaikka olimme koko ajan muutaman pisteen Euraa perässä. Aikalisillä saimme jarrutettua Euran menoa. Valmentajana sanoin jälkimmäisellä aikalisällämme tytöille, että ei ole mitään merkitystä miten pelissä käy, sillä tällaiseen yhteispeliin, peli-iloon ja taisteluilmeeseen olen jo erittäin tyytyväinen! Pelasimme paremmin kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella. Väsyneinä ja naamat punaisina tytöt jatkoivat taistelua palloista. Kun saimme muutaman hyvän iskun vastustajan kenttään, aloimme uskoa itseemme ja nousimme 25–21 erävoittoon. 

 Toisessa erässä EuRa sai taas pelistä kiinni, ja jouduimme puolustusasemissa vain toimittamaan palloja verkon yli, mistä EuRa totutusti rankaisi pahoilla iskuilla tai sijoituksilla. Olimme jo lähes kymmenen pisteen tappioasemassa. Aikalisän jälkeen päätimme taas hankaloittaa EuRan pelaamista. Tämä onnistui, ja tuntui kuin verkko ja rajaviivatkin olisivat asettuneet puolellemme. Nousimme vähitellen kuin ihmeen kaupalla tasoihin. Toisen erän viimeiset pallon menivät tasaisissa merkeissä, ja pelistä tuli todellinen trilleri. Onnistuimme saamaan hyvän lopun, ja saimme itsellemme kaksi erä- ja ottelupalloa. Ensimmäisen EuRa hoiti tyylikkäästi sijoittaen pallon viistoon etukentälle. Pelin lopetus oli kuitenkin kuin oppikirjasta: Saimme aikaiseksi hyvän noston ja passin, minkä jälkeen pallo iskettiin verkolta, jopa alaspäin, tyhjään takakulmaan. Erä meille 25–22. Voitontanssi oli mitä riemukkain!

Tämän jälkeen turnauksessa klaarasimme Loimaan Jankon ja Koijärven Kunnon 2-0. Ihan helpolla eivät erävoitot tulleet raskaan ensimmäisen pelin jälkeen, mutta vaikka useassa erässä olimme tappioasemassa, nousimme kaikissa niissä vaikeuksien kautta voittoon. Tämä on henkisesti tärkeä asia tulevaa ajatellen.

 Turnauksen jälkeen kävimme vielä pitsalla ja vietimme yhteisen illan. Seuraavaksi onkin itsenäisyyspäivän kotiturnaus, jossa vastaan asettuu mm. todella ärsytetty EuRa Tiikerit. Turnaus on syksyn viimeinen, ja sen perustella joukkueet jaetaan eri pooleihin kevääksi. Olemme jo suurella todennäköisyydellä B-poolissa, ja pieni mahdollisuus on aloittaa kevät jopa parhaassa, neljän joukkueen A-poolissa.
 
 Teksti: Janne Mäkitalo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti