24. tammikuuta 2015

JUJUILLA TUNNELMALLINEN BUSSIMATKA VILPPULAAN




Tammikuun puolessa välissä D-aluesarjassa käynnistyivät poolipelit, mikä tiesi ennakolta tasaisia ja mukavia pelejä. Varjopuolena on se, että pelimatkat voivat muodostua pitkiksi, koska nyt mennään tason eikä maantieteellisen sijainnin mukaan. Jujut saivatkin heti alkuun pisimmän mahdollisen reissun, kun turnausmatka kohdistui Vilppulaan. Tämä ei kuitenkaan tyttöjä haitannut – päinvastoin – etenkin kun matkan sai vielä tehdä tunnelmallisella pikkubussilla.

Vaikka reissu muodostui tytöille mukavaksi, pelillinen anti jäi hieman laihemmaksi. Kolmesta pelistä tuli tällä kertaa kolme tappiota. Turnauksessa Jujuja valmentanut Miko-Janne ei niinkään harmitellut tuloksia, vaan erityisesti sitä, että pelillisesti tytöt jäivät paljon siitä, mihin he pystyvät. Hyviäkin asioita toki ilmeni, erityisesti turnauksen ensimmäisessä ja viimeisessä erässä. Niiden välillä oli aika vaisua peliä, lieneekö syynä hieman syksyn vastustajia heikompia vastaan pelaaminen, rankka treenikausi vai mikä. 

Turnauksen ensimmäisessä erässä tuli ainoa erävoitto. Se saatiin LiTUlta ihan mukavan taistelun seurauksena, vaikka tasoltaan erä ei noussut huikeaksi, kun pisteet tulivat enimmäkseen vastustajan virheistä. Jatkossa peli heikkeni ja LiTU pääsi korjaamaan potin itselleen. Keskimmäisessä pelissä pisteet vei kotijoukkue Vilppulan Tähti, kun Jujut eivät oikein saaneet nostoa ja passia toimimaan ja tytöt hyökkäsivät pitkälti helppojen sormilyöntien voimin. 

Vasta viimeisessä pelissä ja etenkin sen viimeisessä erässä alkoi näkyä sitä hyökkäyspeliä, mihin Jujut pystyvät, kun nosto ja passi saadaan kuntoon ja päästään iskemään. Iskuillakaan ei kuitenkaan tarvittavia pisteitä saatu, kun osa tytöistä iski korkeita iskuja jalat maassa, mitkä vastustaja OrPo nosti helposti, tai sitten hypyistä isketyt lyönnit menivät pitkiksi – ei paljon mutta riittävästi.

Joka tapauksessa yhtä kokemusta rikkaampana tultiin takaisin. Opettelukaudestakin saadaan varmasti taas enemmän irti, kun ison kentän peliä saadaan treenattua lisää ja kun tytöt löytävät taas rentoutta ja itseluottamusta sekä valmiutta ja liikettä peliin. Syksyn kahdessa ensimmäisessä turnauksessa tätä oli, mutta sen jälkeen on välillä iskenyt kipsi päälle.

Teksti: Janne Mäkitalo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti